Bucătăria chineză

Bucătăria chineză Vechimea istoriei, bogăția tradițiilor și originalitatea bucătăriei chineze nu necesită dovezi. Unii, însă, afirmă că bucătăria cu o atare denumire nu există în genere. Într-adevăr, fiecare regiune din China se deosebește nu doar prin condițiile climaterice și istorie, dar și prin produsele dominante. DE aici și se trag particularitățile bucătăriilor regionale. Bucătarii chinezi.. read more →

Bucătăria cehă

Bucătăria cehă Această bucătărie este legată indisolubil de istorie şi tradiţie. Felurile de mâncare sunt preparate conform unor reţete slave străvechi, adesea modificate prin contactul cu bucătăriile ţărilor învecinate, cum ar fi cea germană. Perioada îndelungată de aservire imperiului Austro-Ungar şi-a lăsat şi ea urmele pe arta culinară. Nu sunt greu de observat nici afinităţile.. read more →

Bucătăria italiană

Bucătăria italiană Prin varietatea şi bogăţia aromelor, bucataria italiana este considerată una din cele mai bune bucătării ale lumii. Oricare ar fi regiunea din Italia pe care o preferați (nordul, axat pe brânzeturi și legume, sau sudul, marcat de pește și paste făinoase speciale), este bine de știut că bucătăria italiană vă va oferi întotdeauna.. read more →

Bucătăria bulgărească

Bucătăria bulgărească Întotdeauna am fost de părere că preparatele culinare joacă un rol important în călătoriile noastre, iar dacă mâncarea se dovedește a fi un dezastru, atunci vacanța poate fi chiar ruinată. Cât de frumoase ar fi locurile pe care le vizităm ori cât de bună ar fi cazarea, dacă nu suntem mulțumiți de mâncare,.. read more →

Bucătăria daneză

Bucătăria daneză Tradițiile culinare ale Danemarcei diferă de la zonă la zonă, în funcție de istoria acesteia. Este o bucătărie specifică tuturor țărilor scandinave, bazată în principal pe hrană sărată și marinată.   Bucătăria daneză este nepretențioasă și hrănitoare, bazându-se pe ingrediente simple, care nu cer combinații surprinzătoare, care sunt preparate marine și din carne,.. read more →